Benefietdiner voor ‘Moeder en kind’

Logo arnhemsekoerier.nl

di 2 apr, 14:53 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM – Op initiatief van Nevzat Cingoz (voorzitter Federatie DSDF) vond onlangs in restaurant Ark van Noah in Arnhem (in samenwerking met CDS Deventer, Stichting IWEE Arnhem, Savarona Nijmegen, MTA Arnhem en Vrouwen voor Vrouwen Deventer) een benefietdiner plaats. De opbrengst (3212,50 euro) is bedoeld voor de aardbevingsslachtoffers in Hatay (Turkije). 

Op 6 februari 2023 vond een zware aardbeving plaats in delen van Zuid-Turkije en Noord-Syrië. In Turkije hebben 2,5 miljoen getroffen kinderen nog dringend psychosociale zorg nodig. Daarom hebben zes verenigingen zich gebundeld voor het project ‘Moeder en kind – Wederopbouw in Hatay’. “Voor die moeders en kinderen willen wij een bungalow bouwen dat als buurthuis gaat dienen voor moeders en kinderen. In dat buurthuis maken we ook een speelzaal voor kinderen, een veilige ruimte waar ze de verschrikkingen rond de aardbeving even kunnen vergeten. Samen met een stichting in Hatay bespreken we de behoeften en de opzet van dit buurthuis met speelzaal, zodat we precies weten waaraan behoefte is”, aldus Nevzat Cingoz. 

“Duurzame projecten zijn hard nodig: de mentale klap van de ramp is namelijk enorm. Ons streven is een praktische bungalow te bouwen in een buurt waar veel kinderen wonen. En we willen professionele ondersteuning door psychologen, pedagogen en artsen voor kinderen en moeders organiseren. Zij zullen moeder en kind op regelmatige tijden in het buurthuis bezoeken en helpen. Het beheer van het buurthuis wordt aanvankelijk gedaan door Stichting Wederopbouw in Hatay, na een tijd nemen de wijkbewoners en moeders het beheer over.”

Wilt u ook steunen dat kan met donatie naar DSDF via INGB 0002 5703 58 t.n.v. ‘Moeder en kind’. 

Voor meer informatie: info@dsdf.net, tel. 06-4827 8583 of kijk op www.dsdf.net

https://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/algemeen/178642/benefietdiner-voor-moeder-en-kind