Benefietdiner voor ‘Moeder en kind’

Logo arnhemsekoerier.nl

di 2 apr, 14:53 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM – Op initiatief van Nevzat Cingoz (voorzitter Federatie DSDF) vond onlangs in restaurant Ark van Noah in Arnhem (in samenwerking met CDS Deventer, Stichting IWEE Arnhem, Savarona Nijmegen, MTA Arnhem en Vrouwen voor Vrouwen Deventer) een benefietdiner plaats. De opbrengst (3212,50 euro) is bedoeld voor de aardbevingsslachtoffers in Hatay (Turkije). 

[Read more…]

VIER DE DAG VAN DE ARBEID

Beste,

op 1 mei organiseren we samen met FNV Young & United en Paradiso een strijdbaar avondprogramma in het kader van de dag van de arbeid. Hiermee willen we stilstaan bij de traditie van 1 mei, de arbeidersstrijd van het moment vieren & samen vooruitblikken op het verzet tegen het extreemrechtse kabinet dat eraan komt. We nodigen je van harte uit om ook te komen!

[Read more…]

Benefietdiner

Dank voor uw steun aan “Moeder en kind” het Benefietdiner

Beste,

Het is met een overweldigend gevoel van dankbaarheid voor de buitengewone steun die we hebben ontvangen tijdens het recente benefietdiner.
We hebben met het diner en de donaties in totaal € 3212,50 opgehaald.

[Read more…]

Samen tegen Racisme & Discriminatie

SAVE THE DATE

Beste, 

Via deze weg wil ik u van harte uitnodigen op woensdag 27 maart (vanaf 18.00u) voor ons benefietdiner: 
‘MOEDER EN KIND’

Het is nu een jaar geleden: de aardbeving op 6 februari 2023 was in Turkije en Syrië een van de grootste die de regio ooit trof. De beving raakte meer dan 17 miljoen mensen, meer dan 100.000 mensen overleefden de ramp niet. 

[Read more…]

MODERNE TURKSE POËZIE en NAZIM HIKMET

“Leven als een boom, één en vrij
En als een bos gebroederlijk,
Dat verlangen brandt in ons”

De voordrachtgroep Poëzie Hardop brengt op 30 maart om 14 uur in Poeziëcentrum Nederland onder aanvoering van Nesrin Cingöz en in de regie van Willem-Jan Mulder een Turks poëzieprogramma.
De Turkse ud-speler Mehmet Polat begeleidt de voordrachten en de vertaler van de bloemlezing Moderne Turkse Poëzie, Sytske Sötemann, houdt een inleiding. Voor de pauze een selectie gedichten uit deze bloemlezing en na de pauze een selectie uit de poëzie van Nâzım Hikmet.

AANMELDEN: poëziecentrumnederland@gmail.com
Datum/Tijd: zaterdag 30 Maart 14.00 uur.
Antree: €10,00
Plaats: Poëziecentrum Nederland
Mariënburg 29
6511 PS Nijmegen
(achterin de Bibliotheek Nijmegen)

[Read more…]

Gastarbeiders monument in Istanbul Gerealiseerd door DSDF 

Umuda Yolculuk Anit

Wederopbouw Hatay

Wie zijn wij?  

Federatie DSDF – CDS -Stichting IWEE – Stichting SAVARONA- Nijmegen – MTA en Vrouwen voor Elkaar Deventer- zijn bij elkaar gekomen voor een duurzame aanpak voor hulp aan de aardbevingsslachtoffers. 

Wat is het Doel?